Uitreiking vrijwilligersprijzen in Beeld en Geluid

Foto: Frans Regtien

Hilversumse vrijwilligers of vrjwilligersorganisaties kunnen nog tot 18 september opgegeven worden voor de landelijke wedstrijd Meer dan handen. Op 7 december zullen in het Instituut Beeld en Geluid de winnaars bekendgemaakt worden.

 

Inschrijven kan via www.vrijwilligersprijzen.nl. De jury, onder voorzitterschap van Annemarie Jorritsma, let onder meer op de meerwaarde die organisaties en projecten hebben voor de maatschappij, de voorbeeldfunctie en of ze overdraagbaar zijn.

Vaardigheden
Daarnaast kijkt ze ook naar wat een project nog meer oplevert, bijvoorbeeld verbetering van kennis en vaardigheden van de vrijwilligers en de samenwerking met andere partijen. Het vrijwilligersbeleid van het project of de organisatie wordt onder de loep genomen.

Ook de mate van vernieuwing speelt een rol. De zogeheten Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie: er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt voor het project.

Nominaties
Alle inschrijvingen worden direct op de site gepubliceerd. De genomineerden worden op 1 november bekend gemaakt. Er zijn 3 categorieën met ieder 6 nominaties. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door de jury én een door het publiek dat vanaf 1 november via de site een stem kan uitbrengen op de genomineerden.

De juryprijzen voor de projecten en organisaties bedragen ieder 5000 euro. De publieksprijzen 2000 euro. De winnaars van de Passieprijs ontvangen een reischeque en zakgeld ter waarde van 1.000 euro (juryprijs) of 500 euro (publieksprijs). De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden dit jaar voor de 5de keer uitgereikt.