Online dienstverlening WMO hapert volgens PvdA

Foto: Flickr

Sinds Hilversum per 1 januari nieuwe WMO zorgtaken uitvoert, valt het volgens de PvdA niet mee om op internet je weg te vinden in het woud van vragen en antwoorden hierover. Zo zou het ondoenlijk zijn om via de site van de gemeente een persoonsgebonden budget aan te vragen.

Verder zou de link naar het privacyreglement niet werken. De sociaal democraten stellen ook vast dat professionele hulpoverleners via een formulier zonder inlog een client kunnen aanmelden. Hoe veilig is dat, wil de partij weten.

Nabelronde
Hoe controleert de gemeente het werk van de dienstverlening achteraf? Is het niet beter om mensen uit de sociale dienst daarvoor een nabelronde te laten uitvoeren, is de suggestie van de Hilversumse oppositiepartij. Als werkgelegenheidsproject, de PvdA noemt dat een winwin situatie.

Er zijn een aantal meldpunten en de PvdA wil weten of de meldingen bij de wethouder terecht komen en hoe het college bijhoudt dat de zaak opgepakt en opgelost wordt. Burgemeester Broertjes zei afgelopen vrijdag in het Politiek Cafe in de Vorstin in antwoord op een vraag uit de zaal overigens dat hij tevreden was over het verloop van de operatie tot nu toe.