VPRO zoekt jonge Masters of Fear

Foto: Harry Potts

Jonge filmmakers met een specialisatie in horror worden door de VPRO opgeroepen om mee te doen aan een wedstrijd om een horrorfilm te maken die tijdens Halloween op NPO 3 wordt uitgezonden. Het gaat om met programma Masters of Fear en de opdracht is simpelweg om de kijkers doodsbang te maken.

Het enthousiasme onder jonge filmmakers in Hilversum om mee te doen is inmiddels groot. Tot 28 augustus hebben ze nog de tijd een plan met motivatie in te leveren voor een film van ongeveer 5 minuten. Een jury bepaalt welke 3 plannen een beperkt budget van 7500 euro krijgen om de productie ook daadwerkelijk te kunnen maken.

Daarmee moeten ze alles bekostigen. Casting, productie en het draaien tot montage.De VPRO doet duidelijk een beroep op de creativiteit van de jongeren om met geld en middelen om te gaan.

Bioscoopzaal
De 3 films worden tijdens de uitzending vertoond in een bioscoopzaal met publiek, waarbij gemeten wordt welke film ze het meest laat schrikken. Het resultaat laat de jury meewegen in de keuze voor de beste horrorfilm. De maker mag zich Master of Fear 2015 noemen.

Er zullen ook Making Of filmpjes worden vertoond en de regisseurs zullen op de avond zelf geinterviewd worden. http://www.vpro.nl/programmas/etc/masters-of-fear.html