GAC-atleten aktief op NK

Foto: Fanny Regtien

Negen atleten van de Gooische Atletiek Club GAC komen deze week in actie tijdens de NK atletiek in het Amsterdamse Olympisch Stadion, van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Het zijn Sam de Vor, Antoon van Beek, Paul Groen, Cas Lutz, Roman Monte, Andrea Carenini(buiten mededinging), Erik Kallenberg, Eduard Grob en Lianne Bruins.

Discuswerpster Lianne Bruins wil zich graag revancheren voor vorig jaar, toen ze net geen medaille bij het discuswerpen veroverde. Bij het kogelstoten hoopt ze haar persoonlijk record van 13 meter 64 te verbeteren. Ze is donderdag, vrijdag en zaterdag actief.

Lutz
Op de langere loopnummers zijn alle ogen gericht op Cas Lutz. Cas verpulverde dit jaar zijn persoonlijke records al op de halve marathon, de 10km, de 800m, de 1500m en recent, tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden, op de 5.000m. Dat biedt perspectief voor zijn 3.000m steeple chase, de afstand die hij op de NK loopt. Donderdagavond is hij te zien.

Ook op donderdagavond is de 1500 meter, de favoriete afstand van Antoon van Beek. Hij heeft twee weken tot trainingskamp gebombardeerde vakantie achter de rug. Antoon zal zich donderdag proberen te plaatsen voor de finale op vrijdag.

Tien kilometer
Vrijdag is het de beurt aan de lange afstandlopers. Erik Kalenberg maakt zijn debuut op een NK, op de 10.000m. De 30-jarige heeft al enkele jaren goede prestaties neergezet op de weg. Ook Eduard Grob loopt de 10 kilometer.

Zaterdagavond zijn de series van de 800m. Sam de Vor kende een moeizame start van het seizoen met blessures, maar lijkt net op tijd in vorm. Zaterdag komt ook Paul Groen in actie op de 110 meter horden. Polstokhoogspringer Roman Monte behaalde bij de Nederlandse juniorenkampioenschappen in juni een zilveren medaille. Hij komt zondagmiddag in actie.