Extra aandacht helpt bij verdwijnen inbraakgolf

Foto: Twitter.com

De inbraakgolf in Hilversum van begin dit jaar lijkt voorbij. De politie meldt dat er in de laatste vier weken een duidelijke daling zichtbaar is. Ingezette hulpmiddelen lijken goed gewerkt te hebben. Daartoe behoorden onopvallende surveillances, voertuigcontroles en voorlichtingsavonden(zie foto).

Niet alleen de extra aandacht, maar ook de aanhoudingen van inbrekers – vaak dankzij meldingen van alerte bewoners – zouden hieraan hebben bijgedragen. In Hilversum gaat de politie binnenkort getuigenoproepen, waarschuwingen en gevonden buit via Facebook delen met de buurt.

Insluiping
Voor vakantiegangers geldt nog wel de waarschuwing dat juist in deze periode het aantal inbraken toeneemt, vooral door insluiping. Bij openstaande ramen en deuren zijn inbrekers zó binnen en is de kans dat zij sporen achterlaten – en zo’n inbraak opgelost kan worden – heel klein’, aldus de politie.

‘Daarnaast laten veel vakantiegangers hun huis zo achter dat duidelijk zichtbaar is dat er niemand thuis is. Goede afspraken met buren over post weghalen en bijvoorbeeld zelf al tijdschakelaars op lampen instellen, kunnen inbraak voorkómen.’