RTi-voorzitter pakt problemen lokale omroep aan

Foto: Saskia Ritzema

Op het Mediapark, dat sinds gisteravond zoals bekend even wereldnieuws werd, huist ook de lokale omroep RTi Hilversum. Vandaag kunnen relaties kennis maken met het nieuwe bestuur van RTi die sinds twee weken in functie is. Voorzitter daarvan is Arya Tariverdi, een nieuwkomer in het Hilversumse medialandschap.

door Frans Regtien

Een van de problemen waar RTi momenteel mee kampt is de eis van het Commissariaat voor de Media dat er voor 1 maart een nieuw programmabepalend beleidsorgaan(PBO)moet zijn. Dat moet bestaan uit minimaal 5 leden die verschillende stromingen in de Hilversumse samenleving vertegenwoordigen. Het niet halen van die termijn zou gevolgen voor het voortbestaan van de omroep kunnen hebben. De nieuwe voorzitter Tariverdi noemde onrust daarover in het radioprogramma Wat leeft in Hilversum(van RTi radio) totaal niet nodig.

Commissariaat
“Er zijn nu al 3 personen voor dat PBO gevonden en we hebben nog een maand te gaan. Ik acht het haalbaar dat dit lukt. Zou het niet lukken om er nog 2 bij te krijgen binnen die termijn, waar ik niet van uitga, zal ik het Commissariaat voor de Media om uitstel vragen. Het is ook in hun belang is dat een publieke omroep blijft functioneren”.

Ervaring met troubleshooten bij lokale omroepen heeft Tariverdi ook. In 2012 werd hem gevraagd om EVA, de omroep voor Amersfoort en omgeving, uit financiele zorgen te helpen. “Ik ervaar het werk bij RTi nu als een soort beloning. Mijn missie is om de medewerkers op de werkvloer te ondersteunen om als 1 groot team RTi kwalitatief, inhoudelijk en organisatorisch vooruit te brengen”.

Nieuwe huisvesting
Tariverdi is onder andere ook directeur van het internationaal filmfestival SCENECS. Deze week werd duidelijk dat SCENECS haar intrek wil nemen in de voormalige City bioscoop die al enkele maanden leegstaat. Ook andere nieuwe bewoners worden voorzichtig al genoemd. RTi is er een van.

Al lange tijd wil de lokale zender verhuizen van het Mediapark naar hartje Hilversum. Ook Tariverdi ondersteunt die wens. “De oude City bioscoop is een mooi groot gebouw met een enorme geschiedenis en biedt meerdere instellingen de ruimte om gezamenlijk kosten te besparen en krachten te bundelen op een aantrekkelijke locatie in de binnenstad”.

Tariverdi benadrukt dat een dergelijke verhuizing niet alleen de wens van het bestuur moet zijn, maar dat medewerkers zich daarbij ook prettig moeten voelen. Naast deze ondernemer gaan in het nieuwe RTi bestuur ook oud wethouder Frans van Osch (als penningmeester) en Linda van Essen(als secretaris)aan de slag.

Zie ook

aspxhttp://www.dichtbij.nl/t-gooi/regio/artikel/3878712/scenecs-en-atp-studios-vestigen-zich-in-citybioscoop-hilversum-.aspx

http://hilversum.nieuws.nl/nieuws/251/acuut-probleem-voor-lokale-omroep-zonder-programmaraad/