Man met nepwapen eiste Journaalzendtijd

Foto: NOS

UPDATE)Een man met een nepwapen eiste vanavond in Hilversum zendtijd op. Daardoor is het achtuurjournaal van de NOS niet doorgegaan. ‘In verband met omstandigheden is er op dit moment geen journaal mogelijk’, stond in beeld vermeld. Het pand van het Journaal werd ontruimd. Alle medewerkers van de NOS moesten het pand verlaten.

Op beelden, die de NOS van de actie uitzond, was te zien dat de bebrilde man zei te handelen namens een hackerscollectief, maar zonder terroristische achtergrond. Hij gaf de schuld aan het grootkapitaal. Hij zei verder ingehuurd te zijn door inlichtingendiensten. Het zou gaan om grote wereldzaken, die naar buiten gebracht moesten worden.

Op de beelden was verder te zien hoe de man in gesprek was met een portier, die hem buiten beeld op zijn gemak probeerde te stellen. Op een gegeven moment drongen agenten de studio schreeuwend binnen. Te zien was hoe de man zijn wapen liet vallen. De politie beval hem op de grond te gaan liggen.

(Update 22.30 uur)Het NOS-pand in Hilversum is weer vrijgegeven, maar op alle panden blijft er beveiliging, aldus de politie zojuist.