“Mediawerkplaats was bijdrage aan participatiemaatschappij”

Foto: Josje Franken

Met een lach en een traan. Het is een van de oudste cliche’s van de Nederlandse taal, maar duidelijk van toepassing op het definitieve afscheid van de Mediawerkplaats Hilversum. Dit vangnet voor ontslagen mediaprofessionals sloot vrijdagmiddag 12 juni haar deuren met een borrel voor een groep bestuursleden, vrijwilligers en belangstellenden.

 

door Frans Regtien

Voortzetting van het initiatief, dat in haar oorspronkelijke opzet volgens het bestuur wel geslaagd was, zat er uiteindelijk niet in. Aan de voorwaarden van de subsidiegevers, die onder meer inhielden dat de Mediawerkplaats door de groep vrijwilligers consequent op professionele basis geleid zou worden, kon niet voldaan worden.

Ondertussen zijn wel 31 mensen in de afgelopen 2 jaar geheel of gedeeltelijk aan werk geholpen. “Daar zijn we trots op”, zei bestuursvoorzitter Albert Bek in zijn afscheidstoespraak, waarin hij zijn medebestuursleden Dirk Klokke en Bas Nieuwenhuijsen en de harde kern vrijwilligers bedankte voor hun inzet.

Handreiking
Volgens Bek heeft zijn organisatie bijgedragen aan de tegenwoordig zo vaak gepropageerde participatiemaatschappij. Burgemeester Broertjes van Hilversum, een warm pleitbezorger van de MWH, had zich onlangs hardop afgevraagd of de Mediawerkplaats niet te vroeg de handdoek in de ring had gegooid. Bek had graag gezien dat gemeente en de NPO( ook al een organisatie die zei veel sympathie voor de MWH te hebben)een handreiking hadden gegeven, zodat er nog een jaar doorgewerkt had kunnen worden.

Nadat vrijwilliger John Overhage op zijn beurt Albert Bek bedankte, “een goede voorzitter en een warm sympathiek mens”, werd het glas geheven en kwam met een vrolijke groepsfoto een definitief eind aan de Mediawerkplaats. Hoewel, definitief? Albert Bek:”De stichting blijft bestaan, zodat we zo weer open kunnen als iemand een goed nieuw initiatief heeft”.