City-bioscoop krijgt “maatschappelijke” gebruikers

Foto: Google Street View

De City-bioscoop in Hilversum wordt – drie maanden nadat de laatste film er te zien was – binnenkort weer ‘bewoond’. De vier verschillende instellingen die er komen, waarvan er nu twee bekend zijn, hebben volgens directeur Albert Jan Vos van JT Bioscopen allen een ‘maatschappelijk karakter’.

De twee reeds bekende namen die binnen een maand al hun intrek nemen in het gebouw aan de Herenstraat zijn Filmfestival Scenecs en productiemaatschappij ATP Studios. De twee overige namen worden later dit jaar bekendgemaakt. De kans is groot dat de lokale omroep RTi Hilversum als derde partij het pand betreedt.

Vos ontkent dat laatste in ieder geval niet en ook bij RTi staan de medewerkers te springen om te mogen verhuizen vanaf het afgelegen Media Park richting het centrum. Wie de vierde partij is, blijft eveneens geheim. Vos benadrukt wel dat ook deze partij ‘middenin de maatschappij’ staat en een aanvulling is op de andere drie partijen.

Geen bouwput
JT Bioscopen blijft overigens eigenaar van het gebouw. En wie de komende tijd één grote bouwput vreest rondom de City-bioscoop, komt bedrogen uit. ‘Dat is juist het mooie van dit geheel’, aldus Vos. Natuurlijk moet er binnen het nodige worden aangepast, meldt hij. ‘Maar dan gaat het om simpele handelingen als bepaalde kamers meer geschikt te maken als kantoorruimte.’

De overeenkomst tussen Scenecs, ATP Studio en RTi is Arya Tariverdi. Deze Amersfoorter is directeur van het internationale filmfestival, oprichter van de onafhankelijke productiemaatschappij en tevens de nieuwe bestuursvoorzitter van RTi. Hij neemt daar samen met Frans van Osch en Linda van Essen het stokje over van het bestuur dat eind vorig jaar opstapte.

Tariverdi, die tot nu toe vooral actief was in Amersfoort, noemt Hilversum de perfecte locatie als hoofdstad voor het Scenecs festival en kijkt vooral uit naar eventuele samenwerkingen met de gemeente en allerlei instellingen als Beeld en Geluid. Of RTi eveneens verhuist naar het centrum, wil hij nog niet bevestigen. ‘Natuurlijk is het gebouw interessant en de lokale omroep hoort in het centrum: middenin de maatschappij.’ Maar ja, het moet allemaal ook niet te duur zijn.’
(bron Dichtbij.nl)