Bloggende Broertjes

Foto: Frans Regtien

De gemeente Hilversum probeert vanaf deze week ook in een wekelijkse blog van een van haar bestuurders haar nieuwe beleid (dichter bij de burger staan) verder vorm te geven. De aftrap werd vandaag verricht door burgemeester Broertjes.

Broertjes heeft het in de blog over hoe leuk het is om met bewoners te praten over het mooier maken van het centrum. Letterlijk schrijft hij:”We werden het snel eens over de beste aanpak: maak een compact winkelcentrum, zorg voor meer jonge bewoners in de binnenstad en geef de Eurobioscoop een nieuwe functie op Langgewenst. Maar vooral: maak de media zichtbaar in het centrum. Dat is het verschil van Hilversum ten opzichte van alle andere steden en dorpen in het land”.

Zilveren schakels

Verder beschrijft de burgervader hoe hij voorlas tijdens de Nationale Voorleesdagen op de Wip Wap School aan de Neuweg en hoe hij smolt omdat de kinderen onophoudelijk naar de zilveren schakels om zijn nek staarden. Broertjes sloot de week af met het openen van de nieuwe vestiging van de Mediawerkplaats aan de Noorderweg. Hij noemt dit een zeer succesvol opvangcentrum voor ontslagen omroepmedewerkers en MCO musici. Kennis en ervaring blijven zo op peil, zoekend naar nieuw werk.