Lof voor oud-wethouder in gemeentecolumn

Foto: Hilversum Mediastad

Wethouder Eric van der Want steekt in de wekelijkse column door een vertegenwoordiger van burgemeester en wethouders op de gemeentesite de loftrompet over zijn oude collega Eric Boog, die deze week werd verwelkomd als de nieuwe burgemeester van Diemen.

Wat heb ik in de afgelopen jaren van hem geleerd? Wat inspireerde mij? Veel. In steekwoorden: democraat in hart en nieren, uitstekende communicatie, koersvast, nooit uit het lood geslagen, humor (ik herinner me menig lachsalvo) en plezier in het politieke spel, zorgvuldig en laat ieder in zijn/haar waarde.

Maatwerk
In de bestuurder Boog gaan vorm en inhoud altijd samen in een zorgvuldige, heldere aanpak: geen standaard oplossingen, altijd maatwerk.Diemen krijgt een goede nieuwe burgervader. Kwaliteit van openbaar bestuur is Erik Boog op het lijf geschreven.

‘Zorgvuldigheid en Kwaliteit’ is het thema dat nu in onze gemeente Hilversum alle aandacht verdient. Zeker nu de gemeente een hele grote verantwoordelijkheid heeft op het gebied van participatie en zorg. Die ondersteuning op het gebied van maatschappelijke zorg, werk en inkomen wordt verleend door de medewerkers van het sociaal plein.

Zorgvuldigheid
Niet langer het recht op zorg staat centraal, maar de individuele behoefte aan ondersteuning om mee te kunnen doen in de samenleving. Dat vraagt om maatwerk dat alleen in samenspraak met de burger tot stand kan komen. Zorgvuldigheid is daarbij essentieel en vraagt inzet van burgers, medewerkers en organisatie zoals een open houding, respect en vertrouwen.

We gaan met elkaar in gesprek en blijven dat ook als dat nodig is. We geven feedback als dingen goed gaan, maar ook als het beter moet. Dat vraagt veel van iedereen. Blijf daarom in gesprek met ons. Geef uw advies, reactie of commentaar: we leren ervan. En als dat dan toch nodig is kunt u gebruik maken van de onafhankelijke ombudsfunctie en de bezwaar en beroepsprocedure.

Oplossingen
Die manier van werken doet me aan de nieuwe burgemeester van Diemen denken. Open, realistisch en belangstellend de wereld tegemoet tredend. Gericht op passende oplossingen. Maatwerk dus. Inwoners van Diemen: gefeliciteerd!

Eric van der Want