Hilversumse kandidaten Provinciale Staten

Foto: Google Street View

Twee Hilversumse kandidaten trekken de kar voor twee partijen die meedoen aan de komende Provinciale Statenverkiezingen in Noordholland op 18 maart.  Het zijn de lijsttrekkers Elisabeth Post (VVD) en Leonie Sazias (Hart voor Holland). Zij maken dan ook veruit de meeste kans om als inwoner van de Mediastad in de nieuwe Staten terecht te komen.

Elisabeth Post(VVD) is sinds 6 juli 2009 gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Financien en Wegen, Verkeer en Vervoer. Ze begon haar politieke loopbaan in de Hilversumse gemeenteraad. Van 1994 tot 2006 was Elisabeth Post actief in de gemeenteraad, waarvan 4 jaar als fractievoorzitter. In die periode heeft ze zich onder meer ingezet voor financien en grondzaken.

Vanaf 2007 was ze namens de VVD lid van Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland. Post werkte van 1990 tot 1995 als controller bij het ministerie van Financiën en daarna zo’n zes jaar als organisatie-adviseur bij Deloitte & Touche. Hierna startte ze haar eigen consultancybedrijf Copains Consulting. Ze is geboren en getogen in Hilversum, waar ze samen met haar man en 3 kinderen woont.

Sazias
Leonie Sazias was bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 lijsttrekker en uiteindelijk fractievoorzitter van Hart voor Hilversum. Nu trekt ze de kar voor Hart voor Holland, een partij die de belangen van lokale politieke groeperingen in de provincie bundelt. Ze is verder bekend als voormalig omroepster en TV-presentatrice (Ooievaarsshow en Dierenmanieren). Ze is ook kunstenares en zangeres, getrouwd en heeft 3 kinderen. zijn er geen mensen uit de Mediastad vertegenwoordigd op verkiesbare plaatsen.

Op de lijst van Hart voor Holland staan verder de Hilversummers Derk Munnik, Karin Walters, Marlon van Dalen en Henk Blok. Zij staan respectievelijk op de plaatsen 8,11,13 en 17. Bij de andere partijen