“Night of the Choir”in Zuiderkerk

Foto: Google Street View

Het is geen wedstrijd, maar een gelegenheid om de diversiteit van koren te laten zien. Dat is het idee achter “Night of the Choir”, vrijdagavond 6 maart vanaf 20.00 uur in de Zuiderkerk aan de Neuweg 148. Organisator Harm Hanekamp kreeg dit jaar elf reacties, waaruit hij 5 koren selecteerde. Onder de koren is ook de Stem des Volks uit Hilversum.

Na de oprichting van het koor De Stem des Volks in 1897 in Amsterdam besloot de politieke partij SDAP  subsidie te verstrekken voor het opluisteren van de diverse partijvergaderingen. Daardoor ontstonden ook in andere plaatsen dan Amsterdam, waaronder Hilversum, gelijksoortige zangkoren. Zo verleende het Hilversumse koor De Stem des Volks bijvoorbeeld zijn medewerking aan de landdag van de SDAP in 1933 in Naarden.

Tijdens de wisselingen van de koren wordt het publiek in de Zuiderkerk komende vrijdag vermaakt met beelden van de Mediastad en het opknappen van de Zuiderkerk. De optredens van de 5 koren zullen ongeveer een kwartier duren. Voor reserveringen kan er gemaild worden naar [email protected].